woensdag 2 oktober 2013

Tja.. Nog even wachten

Oké,

Vandaag 2 Oktober zijn we weer naar het AZM geweest in de veronderstelling dat we vandaag te horen kregen of we deze poging moesten cancellen of dat we de punctie konden inplannen.

Maarrrr.... Het liep even anders dan verwacht, tijdens de echo bleek nl dat aan de rechterkant de follikels aan het krimpen zijn. Aan de linkerkant is daarintegen de grootste weer verder doorgegroeid naar 28mm en de twee kleinere zijn allebei 2mm gegroeid. Daarom wilt onze arts het nog even aankijken en afwachten tot vrijdag, als er vrijdag geen verdere groei is dan wordt deze punctie ziewiezo gecanceld.

Mocht het vrijdag zo zijn dat de twee linkerfollikels verder gegroeid zijn kunnen we er voor kiezen om dan met de in totaal drie goede follikels een punctie in te plannen. De vraag is alleen of we dat willen.. Drie is namelijk het minimaal aantal follikels waar mee een punctie gedaan wordt. Drie follikels betekent dus ook een kleinere kans op eventuele bevruchting, deling, terugplaatsing en innesteling. Nu denk je misschien, iedere kans is er toch één en dat klopt inderdaad ook wel maar de verzekeringen vergoeden drie IVF pogingen en een poging telt pas als er daadwerkelijk ook een punctie aan te pas is gekomen. Dus zouden we cancellen dan houden we drie pogingen, gaan we ervoor dan zijn we één poging kwijt.

Op dit moment zeg ik zelf, als het Vrijdag zo zou zijn dat we een punctie kunnen inplannen, dan doen we dat ook! Voor ons is één kleine kans goed genoeg. Vooral omdat ik niet eens weet of we dit traject nog wel eens zouden willen over doen, mocht het deze keer mislukken. Iedere poging die je doet is niet alleen  een aanslag op je lichaam door al het medicijn gebruik maar ook emotioneel heel zwaar. Mocht het niet zo zijn deze keer, wil ik in ieder geval één jaar wachten zodat ik mijn eigen lichaam weer even terug heb en mentaal ook alles een plekje kan geven. Als er dan ooit nog een andere poging komt dan sta ik daar veel beter in als deze keer.

Dus toch nog even fingerscrossed houden!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten