donderdag 27 juni 2013

Klaar voor de start!

 

Zo... vandaag was het dan zover, vandaag zijn we naar het ziekenhuis geweest en hebben we een startdatum geprikt.

We hadden twee afspraken vandaag, een privé afspraak met de verpleegkundige en een groepsafspraak. Eerst hadden we de groepsbijeenkomst samen met andere ouders die ook weer een ivf-traject willen starten voor een tweede kindje.
Hier werd alles nog eens doorgenomen wat ook al bij de groepsvoorlichting van het eerste IVF-traject werd verteld alleen versneld omdat iedereen nu al een traject heeft meegemaakt en afgesloten.

De verpleegkundige die de groep voorlichting gaf heeft ons een kleine opfris cursus gegeven in het klaarmaken van de spuiten, ook heeft ze alle medicatie nog eens met ons doorgesproken. Helaas zijn er een aantal dingen veranderd wat de medicatie betreft, zoals we eerst een fijne spuitpen hadden om te spuiten van Puregon is dit nu vervangen door een gewone spuit met het F.S.H.  (Follikel Stimulerend Hormoon) die iets meer werk vergt en natuurlijk niet zo makkelijk is. Dit komt helaas door de bezuinigingen die toch gemaakt moeten worden in de IVF wereld om de 3 IVF pogingen die de regering eerst weg wilde bezuinigen naar nog maar één poging toch te kunnen behouden.

Verder heeft ze nog even kort de stappen van het hele traject doorgenomen en daarna hadden we onze privé afspraak met dezelfde verpleegkundige. Tijdens deze afspraak zijn René en ik gewogen is onze lengte bepaald en mijn BMI berekent. Alles was prima.
De verpleegkundige vroeg hoe het ging met het afbouwen van de borstvoeding en zei dat ze nog één startdatum in September voor ons had. Dat betekent dat ik bij mijn volgende menstruatie moet beginnen met de pil en dus helemaal gestopt moet zijn met borstvoeding. De pil moet namelijk minimaal een cyclus ingenomen worden voordat er begonnen kan worden met hormonen spuiten.


De startdatum is eigenlijk de eerste echo, een meting van de eitjes. Ik ben dan wel al begonnen met de eerste spuiten. De Decapeptyl spuiten om mijn eigen hormooncyclussen helemaal plat te leggen zodat er na de eerste echo gestart kan worden met de FSH die de eigroei stimuleert. Dit platleggen van de natuurlijke hormonen en het stimuleren met kunstmatige hormonen wordt gedaan om meer eicellen tegelijk te laten rijpen  maar ook om meer controle over de cyclussen te hebben.

Na afloop van deze afspraak konden meteen langs de apotheek om alvast de pil en de overige medicatie op te halen. We hebben weer een hele tas vol gekregen, maar ik heb het er graag voor over.




En nu.......     nog even wachten voor dat ik met de pil kan beginnen.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten